Dobrý den, Byla jsem u vás v nemocnici minulý týden hospitalizována a nyní jsem 6. den po operaci - odstranění žlučníku, v nemocnici jsem snesla každé jídlo, co mi dali, doma už je to horší. Zkoušela jsem jáhlovou kaši s marmeládou - do hodiny se mi udělalo nevolno a zvracela jsem (přitom veka s marmeládou bylo moje první jídlo po operaci). Vařila jsem si rýži s mrkví a kuřecím masem - v parním hrnci, takže úplně bez tuku a do hodiny mě strašně bolel žaludek, křeče, tlačení až pálení. O dva dny později jsem tohle jídlo snesla bez problémů. Každý den jím banán, dali mi ho už v nemocnici a do dneška vše v pořádku, ale dneska zase - do hodiny nevolno, bolesti žaludku a zvracení. Většinou po zvracení cítím úlevu, dnes mám ale bolesti již několik hodin. Jinak jsem zatím snesla suchou rýži, hovězí vývar, pudink s piškoty, bílý jogurt a starší rohlíky se sýrem nebo plátkem krůtí šunky. Jenže teď už se bojím i toho, když je mi nevolno i z banánu, který jsem několik dní jedla bez problému. Snažím se hodně pít, jíst pomalu a sousta hodně žvýkat. Je tenhle průběh - tahle (ne)snášenlivost jídla normální? Už se bojím cokoliv jíst, když na to reaguju každý den jinak. Děkuji.
Dobrý den Patricie, určitě je to po operaci u každého pacienta velmi individuální, ale stav co popisujete, je již hraniční a určitě by stálo za to, abychom vás v nemocnici zkontrolovali - kdykoli se dostavte k akutní kontrole na centrální chirurgický příjem v nemocnici v Hořovicích. S pozdravem MUDr. V. Dotlačil